2020-10-21 14:29:33• hírek • Bede Emőke

Megtartotta alakuló ülését a Szatmár Megyei Tanács

Szerda délután hivatalosan is összeállt a Szatmár Megyei Tanács, hiszen a Közigazgatási Palota gyűléstermében megtartott alakuló ülésen a régi-új tanácselnök, Pataki Csaba és a tanácstagok is letették hivatali esküjüket.

A zökkenőmentesen, az előzetesen ismertetett forgatókönyv szerint lezajló eseményt Radu Bud prefektus nyitotta meg, majd a himnusz elhangzása után ugyancsak ő olvasta fel a tanács megalakulásáról szóló rendeletet is. Ezt követően Kaiser Stefan tanácsos vezetésével az új testület jelenlévő tagjai egyenként járultak a pulpitushoz, ahol kezüket Románia alkotmányára és a Bibliára helyezve elmondták az esküt, majd aláírták az ezt igazoló dokumentumot is. Végül, de nem utolsósorban Pataki Csabát, a Szatmár Megyei Tanács újraválasztott elnökét is beiktatták hivatalába, s ezzel formálisan is összeállt a csapat, mely a következő négy évben irányítani fogja a megye ügyes-bajos dolgait. Az ülés végén a kormánybiztos hivatalosan is konstatálta a megyei tanács megalakulását, az erről szóló prefektusi rendelet pedig legfeljebb három napon belül kiadásra kerül.


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség tizenöt tanácsosi széket mondhat magáénak, a Nemzeti Liberális Párt tíz tanácsossal képviselteti magát a testületben, a Szociáldemokrata Pártnak öt, a Népi Mozgalom Párt pedig két hely jut majd az asztal mellett.


A Szatmár Megyei Tanács új felállása:

Elnök – Pataki Csaba (RMDSZ)

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség tanácsosai: Balogh Sándor, Barta Zoltán, Erdei Róbert Gyula, Gindele Imre, Giurgiu-Kovács Mónika Szilvia, Kaiser Stefan, Kallós Zoltán, Kovács Máté, Merker Andrea, Muresán István, Nagy Szabolcs, Pacz Camelia Maria, Tasnádi István, Véron András István.


A Nemzeti Liberális Párt tanácsosai: Bartok-Gurzău Dorin-Ioan, Belbe Ioan, Beseni Cristian-Valer, Cozma Adrian-Felician, Dobra Carmen-Maria, Kira Beniamin, Laszlo Robert-Istvan, Rotar Marinel, Rus Ioan, Urs Beniamin.


A Szociáldemokrata Párt tanácsosai: Avorniciți Niculai, Cornea Lenuța-Titiana, Filip-Cătălin Marian, Marincaș Gheorghe, Oneț Ioan. 


A Népi Mozgalom Párt tanácsosai: Mihali Corneliu Gabriel, Pop Liviu. 




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: